Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ : ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Μ.Ε. ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ !!!

Σε σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ( Πελοπόννησος ) που αναπαράγεται κι από ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με τίτλο «Σκέψεις για την κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Δημοτική Αρχή σκέφτεται την κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού, ότι, δήθεν, διερευνά τις δυνατότητες ένταξής του στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου !!!

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα «πρωταπριλιάτικο» δημοσίευμα, όμως δεν είναι. Είναι ένα ακόμη δημοσίευμα που στηρίζεται, όπως αναφέρουν, σε «ψιθύρους και πληροφορίες».
Το δημοσίευμα δεν έχει καμία βάση αλήθειας και είναι εντελώς ανυπόστατο και ψευδές.
Όσα Μέσα δημοσίευσαν την «φοβερή» είδηση ότι θα προχωρήσουμε στην κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού απαξιώνοντας αυτόν τον τομέα, δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν την όποια ''πληροφορία'' τους απευθυνόμενα και στην Δημοτική Αρχή.
Είναι φανερό ότι έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο και όλα υποτάσσονται στο να χτυπηθεί το φιλολαϊκό έργο της Δημοτικής Αρχής, που και στον τομέα του Πολιτισμού έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο πάντα στοχευμένο στο να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. 
Αντί επιλόγου παραθέτουμε μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην μεγάλη συγκέντρωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, στο κλειστό στάδιο της ΕΑΠ:

«…Θα ήταν χαρά μας να έχουμε αντιπάλους με πολιτικό λόγο, με άποψη. Μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα, με κριτική, είναι επιθυμητή, ανεβάζει το επίπεδο, σέβεται τον πατραϊκό λαό. Κερδίζουμε και εμείς από μια τέτοια ανταλλαγή απόψεων.
Τα ΜΜΕ έχουν και αυτά πολιτικό προσανατολισμό, που πιθανόν να είναι αντίθετος με τον δικό μας, αλλά αν θέλουν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους αντικειμενικά, τουλάχιστον να μην αλλοιώνουν τις θέσεις μας, αν βρουν χώρο να προβληθούν…» Υπενθυμίζεται ότι η εφημεριδα ''Πελοπόννησος'' ανέφερε τα εξής....

Πάτρα: Σκέψεις για κατάργηση του Πολιτιστικού Τομέα



Εντείνονται οι πληροφορίες ότι η δημοτική αρχή σκέφτεται την κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού σαν νομικό πρόσωπο και την ενσωμάτωσή της σε άλλο τομέα.

Σύμφωνα με πηγές της «Π», πρόκειται για μια σκέψη που υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες με τους πρώτους ψίθυρους να ακούγονται το καλοκαίρι και όσο περνάει ο καιρός να επανέρχονται.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η προ λίγων μηνών μετακίνηση του πρώην προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου, ώστε να διερευνήσει τις δυνατότητες ένταξης και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου εκεί, ερευνώντας πρώτα τις δυνατότητες και ικανότητες της Διεύθυνσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη ζητηθεί κάποιες μελέτες ώστε να μπορέσει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η ένταξη στη νέα Διεύθυνση.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός δημιουργήθηκε το 2011 από τη συνένωση Νομικών Προσώπων Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και τη μεταφορά δράσεων Πολιτισμού από τους συννενούμενους Δήμους, υπό ένα ΝΠΔΔ με τίτλο «Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων», ενώ έχει τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης κάθε πολιτιστικής δράσης της πόλης, εκτός του Πατρινού Καρναβαλιού που υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας.  
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: