Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΧΙΛΗ : ΕΠΟΧΕΣ ΠΙΝΟΣΕΤ ΖΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ. ΣΤΟΥΣ 11 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ !!! [ video ]

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές που συγκλόνισαν τη Χιλή και σύμφωνα με την κυβερνήτη του Σαντιάγο «τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν προχθες και οκτώ χθες Κυριακή». Οι διαμαρτυρίες και οι συγκρούσεις συνεχίζονται από την περασμένη Παρασκευή.
Ανθρωποι κάηκαν ζωντανοί, τρεις μέσα σε σούπερ μάρκετ και άλλοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και άλλοι σε βιοτεχνία ενδυμάτων, μια από τις 40 επιχειρήσεις που λεηλατήθηκαν κι έγιναν παρανάλωμα, όπως ανακοινώθηκε.
«Είμαστε σε πόλεμο«, ανέφερε ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέιρα,  δικαιολογώντας τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης όσο και απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Σαντιάγο και έξι ακόμα πόλεις σε βορρά και νότο.
Στρατιώτες που ανέρχονται σε δύναμη 10.500 εμφανίστηκαν μαζί με τεθωρακισμένα για πρώτη φορά από το 1990, στον απόηχο της δικτατορίας Πινοσέτ. Εικόνες βίαιης καταστολής και συλλήψεων, αναρτώνται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η κυβέρνση ανέστειλε την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του μετρό που στάθηκε αφορμή για την κοινωνική έκρηξη, ωστόσο οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους, και ειδικά οι γυναίκες χτυπούν κατασαρόλες, σε ένδειξη οργής για την κοινωνική ανισότητα και τη φτώχεια.
Βαγόνια τρένων και λεωφορεία πυρπολήθηκαν ταυτόχρονα με το κτήριο- σύμβολο του Σαντιάγο (#ENEL), το Σάββατο, ενώ μέχρι κι αυτήν την ώρα υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί σε αεροδρόμια, λόγω των συνεχών καθυστερήσεων στις πτήσεις.

Η Escondida, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ολοήμερη απεργία αύριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές στη Χιλή.
Η οργή φούντωσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της φωτογραφίας με τον πρόεδρο της χώρας να γευματίζει σε πανάκριβο εστιατόριο την ώρα που οι δρόμοι του Σαντιάγο είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Αστυνομικοί σνιφάρουν «κοκαΐνη» πριν επιτεθούν σε διαδηλωτές


ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: