Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ : ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ 116 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ''NEW YORK TIMES'' !!!

Στο προσκήνιο επανέρχεται το σενάριο της ενδεχόμενης χρήσης της βάσης του Στρατιωτικού αεροδρομίου Αράξου, για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, λόγω της κλιμακούμενης έντασης με την Τουρκία και των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία.
Όπως ανέφεραν σε δημοσίευμά τους πριν από λίγες ημέρες οι New York Times, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας των ΗΠΑ, εξέτασαν - με απόλυτη μυστικότητα - την πιθανότητα μετακίνησης των 50 πυρηνικών όπλων, που διατηρούν στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.
Σύμφωνα με Αμερικανό ανώτερο αξιωματούχο, τα όπλα αυτά «στην ουσία είναι αιχμάλωτοι του Ερντογάν τώρα». Σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να προχωρήσουν στην μετακίνησή τους από το Ιντσιρλίκ, θα πρόκειται για το ντε φάκτο τέλος της συμμαχίας των δύο χωρών. Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή τα πυρηνικά παραμείνουν στη βάση - σημειώνει το δημοσίευμα - τότε θα συνεχίσουν να αποτελούν πηγή ενός σοβαρού κινδύνου, ο οποίος θα έπρεπε να έχει απαλειφθεί εδώ και χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι, θα μπορούσε να υπάρξει μεταφορά αυτών των πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα. Για το θέμα αυτό, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά επιβεβαίωση αλλά ούτε και διάψευση.Αεροφωτογραφία του αεροδρομίου και της βάσης του Αραξου. Σε πλαίσιο, οι εγκαταστάσεις που προσομοιάζουν σε αντίστοιχες του εξωτερικού, όπου αποδεδειγμένα φυλάσσονται πυρηνικά
Είναι γνωστό ότι οι μοναδικές εγκαταστάσεις που μπορούν να «φιλοξενήσουν» πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο στη βάση του Άραξου κι έχουν πρόσφατα επιθεωρηθεί από τους Αμερικανούς. Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟϊκού συμμαχικού σχεδιασμού πυρηνικής αποτροπής, είχε την υποχρέωση να διατηρεί τις αποθήκες αυτές στον Άραξο και μέχρι το 2001 βρίσκονταν εκεί 11 βόμβες τύπου Β61, που απομακρύνθηκαν με μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ προς την Ιταλία και εν συνεχεία προς άγνωστη κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ στην 116 ΠΜ στον Άραξο, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο Φρεντ Φρέντρικσον επισκέφθηκε τον Άραξο στις 17 Μαίου συνοδευόμενος από επιτελείς του ΝΑΤΟ. Στην Πάτρα όμως κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα.
Είναι αυτοί που ο Δήμαρχος Κ. Πελετιδης τους είπε : Μπροστά στον Αμερικανό πρέσβη «βαράτε» προσοχές»!!!
Αυτοί που έλεγαν ότι οι συχνές επισκέψεις του Πάιατ στην Πάτρα είναι ιδιωτικές και πρέπει να τον καλοδεχόμαστε να τον καλωσορίζουμε.
Αυτοί που επιτέθηκαν με μανία στην Δημοτική Αρχή, τις επιτροπές ειρήνης και όλους όσους διαδήλωναν για τις πολιτικές που πρεσβεύει ο Πάιατ.
Τώρα αν έρθουν πυρηνικά στο Άραξο τι θα λένε?
Να τον καλωσορίσουμε να του δώσουμε τα κλειδιά της πόλης ή να διαδηλώσουμε ενάντια στην αποθήκευση πυρηνικών δίπλα από τα σπίτια μας?
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: