Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ !!! [ video ]

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι. Ο αγωνιστής της Αριστέρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.
Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας, σε ηλικία 98 ετών, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
Έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ πριν λίγο καιρό είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Στα μέσα Μαρτίου, ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής είχε διακομισθεί σε νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Τον Δεκέμβριο, ο Μανώλης Γλέζος είχε εισαχθεί στο ΝΙΜΙΤΣ, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία καθώς διαπιστώθηκε εικόνα λοίμωξης που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Γλέζος

Ο αγωνιστής της Αντίστασης και ιστορικό πρόσωπο της Αριστέρας γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, στη Νάξο.
Μαζί με τον Λάκη Σάντα, ο Μανώλης Γλέζος προχώρησαν σε μια από τις πιο ηρωικές πράξεις της αντίστασης στη γερμανική Κατοχή: Κατέβασαν τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης. Η πράξη αυτή που οριοθέτησε τη ζωή του Μανώλη Γλέζου, έγινε τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941.
Μετά τον πόλεμο, ο Μανώλης Γλέζος εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας «Αυγής».
Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: