Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΛΟΓΩ COVID-19 ΖΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΧΑΜΟ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ !!! [ video ]

Τη διεκδίκηση αποζημίωσης για τις απώλειες των εσόδων, μέσω δικαστικής αγωγής, που υπέστη λόγω της πανδημίας αποφάσισε η Αττική Οδός. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου να απορρίψει τα σχετικά αιτήματα, ύψους 87.000.000 ευρώ, καθώς υποστήριξε πως για τις όποιες ενδεχόμενες διεκδικήσεις μπορούν να στραφούν στα ασφαλιστικά συμβόλαια τα οποία έχει υπογράψει η εταιρία και μάλιστα προβλέπονται σε αυτά. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αττική Οδός αναμένεται να στραφεί προς την ομάδα των ασφαλιστικών εταιριών, την οποία ηγείται η Εθνική Ασφαλιστική, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει αναγνωρίσει την καθολική ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου για τη μείωση των εσόδων.

Το Δημόσιο αναγνωρίζει μέρος της ευθύνης, σημειώνει όμως ότι οι περισσότεροι από τους παραχωρησιούχους δεν αφαίρεσαν από τις διεκδικήσεις τους την εξοικονόμηση που εξασφάλισαν εντασσόμενοι στις «πληττόμενες επιχειρήσεις». Τέλος, απορρίπτει τα αιτήματα της Αττικής Οδού και του Μορέα, υποστηρίζοντας ότι είναι ασφαλισμένοι και για απώλεια εσόδων λόγω πανδημίας.
Σύμφωνα με τους παραχωρησιούχους, το Δημόσιο έλαβε ήδη από τον Φεβρουάριο μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Μαΐου απαγόρευσε τις μετακινήσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Κατόπιν και έως τις 18 Μαΐου ίσχυσε περιορισμός για τις μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας. Παράλληλα, τέθηκαν περιορισμοί στην είσοδο πολιτών εκτός Ε.Ε. και Ζώνης Σένγκεν. Επομένως, αναφέρουν, πρόκειται για «γεγονός ανωτέρας βίας» το οποίο οι παραχωρησιούχοι δεν μπορούσαν να έχουν προβλέψει και βάσει των συμβάσεων παραχώρησης αποτελεί τη βάση αποζημίωσης.....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: