Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΕΙΣΑΙ Η ''ΕΛΠΙΔΑ'' ΜΑΣ....ΠΗΔΑ - ΠΗΔΑ - ΠΗΔΑ ΜΑΣ. ΤΟ ''ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ'' ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ !!! [ video ]

Αρχικά η κυβέρνηση μίλαγε για ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπίσει την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας» την οποία οι αρχές γνώριζαν εδώ και πέντε μέρες. Χθές όμως, έφτασε η κακοκαιρία και έχουμε ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Oδό, στην Μεσογείων, στην Μαραθώνος, χιλιάδες εγκλωβισμένοι, αδιαπέραστη η Κηφισίας, η Κατεχάκη, η εθνική Αθηνών – Λαμίας, κατάσταση απελπιστική.

Το θέμα είναι πως ανάμεσα στους εγκλωβισμένους για ώρες ολόκληρες οδηγούς βρίσκονται και οικογένειες με παιδιά, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν την τραγικότητα της όλης κατάστασης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ακούγονται μωρά να κλαίνε, ενώ είδαν μέχρι και γυναίκες να λιποθυμούν! Εγκλωβισμένος οδηγός στην Μεσογείων, να λέει ότι θέλει να πάει στο Γέρακα αλλά δεν μπορεί ούτε καν με τα πόδια. ''Και τι θα κάνετε; Υπομονή όπως όλοι'' τον ρωτάει η ρεπόρτερ. ''Υπομονή αλλά είναι ντροπή. Φωτιές, βροχή, να φτύσει ο άλλος πνιγόμαστε, να βρέξει πνιγόμαστε, να χιονίσει χανόμαστε. Τι στο διάολο κράτος είναι εδώ;''
Παράλληλα, δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα μέσα στα χιόνια της Μεσογείων, διαλύοντας το αφήγημα του ''πανέτοιμου επιτελικού κράτους'' και του κρατικού μηχανισμού που ήξερε εδώ και μία εβδομάδα για την κακοκαιρία και άφησε τη χώρα στο έλεος της. Αφού ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μας ενημέρωσε ότι ''μπορέσαμε και κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική'' και ότι για το ''έμφραγμα στην Αττική Οδό'', και όχι μόνο, φταίει η εταιρεία που τη διαχειρίζεται, τελικά το πανέτοιμο επιτελικό κράτος επιστρατεύει το στρατό για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς! Συγκεκριμένα, ο στρατός θα επιχειρήσει σε έξι σημεία στην Αττική Οδό, όπου από το πρωί εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να έχουν καμία επίσημη ενημέρωση. Έξι φορτηγά και ένα λεωφορείο του Στρατού θα πάνε σε έξι σημεία της Αττικής Οδού ώστε όταν ανοίξουν τα μηχανήματα τον δρόμο, να μεταφέρουν τον κόσμο σε ασφαλές σημείο. Η επιτομή της ανικανότητας του ''επιτελικού κράτους'' του Μητσοτάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κωμικοτραγική κατάσταση, που εκτυλίχθηκε σήμερα και ελέω απουσίας του κρατικού μηχανικού. Την ώρα που οδηγοί παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, υπό πυκνή χιονόπτωση και οι δρόμοι στην Αττική είχαν μπλοκαριστεί,
ένας διανομέας ανέλαβε ρόλο… τροχονόμου!
Συγκεκριμένα, σε περιοχή του Μαραθώνα την προσπάθεια για ξεμπλοκάρουν των αυτοκίνητων, ανέλαβε ένας πολίτης, διανομέας στο επάγγελμα. Περιπολικό της αστυνομίας ανέθεσε στον διανομέα να ρυθμίζει την κυκλοφορία δίνοντας οδηγίες στους οδηγούς των αυτοκινήτων. Αυτό που ζουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες της Αττικής είναι πρωτοφανές και αδιανόητο. Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν ώρες φόβου και ταλαιπωρίας μέσα στο κρύο, τη νύχτα, το χιόνι, και χωρίς καμιά βοήθεια. Δεν είναι μόνο το δράμα της Αττικής Οδού, είναι οι δεκάδες κεντρικές αρτηρίες που έκλεισαν από τις πρώτες ώρες χιονόπτωσης. Είναι η Κατεχάκη, η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Μαραθώνος. Είναι ο ηλεκτρικός και ο ΟΑΣΑ που σταμάτησαν τα δρομολόγια απροειδοποίητα, είναι τα μισά Βόρεια Προάστια που περνάνε τη νύχτα χωρίς ρεύμα. Οι ευθύνες είναι προφανείς.  Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν εδώ και πολλές ώρες χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, χωρίς WC. Χωρίς ιατρική βοήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν. Με χιόνια, με πυρκαγιές, με βροχές, 2,5 χρόνια τώρα ένα ''επιτελικό μπάχαλο''. Πίσω από το χρυσό περιτύλιγμα των επικοινωνιολόγων κρύβεται ένας πρωθυπουργός που δε μπορεί να αντιληφθεί το βασικό.
Ότι οι «στραβές στη βάρδια» είναι αυτές που κρίνουν τον ηγέτη κι όχι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της χαράς. Η κυβέρνηση βολοδέρνει μεταξύ Μένιου Φουρθιώτη και κακοκαιρίας. Από τη μια ένας υπόδικος εκβιάζει το Μαξίμου κι από την άλλη μια κυβέρνηση αποδεικνύει την ανυπαρξία της. Το πρόβλημα είναι ότι ο ηγέτης δεν καταλαβαίνει. Ο Μητσοτάκης μοιάζει απών από τη μάχη. Κι όταν ο στρατηγός εν ώρα μάχης παίζει, φανταστείτε τι κάνουν οι αξιωματικοί. Τότε η μάχη είναι σίγουρο ότι θα έχει κακή κατάληξη. Και πάντα κάποιος άλλος έχει την ευθύνη. Μόνος ανεύθυνος ο Μητσοτάκης.
Ο σεμνός αποτυχημένος δεν είναι αντιπαθής.
Ο αποτυχημένος αλαζόνας δεν μπορεί να είναι συμπαθής όμως.
Ποτέ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: