Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ - ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ - ΧΕΡΣΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ''NORD STREAM 1&2'' !!! [ video ]

Επτά μήνες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε στην ενσωμάτωση στην Ρωσία των τεσσάρων Ρωσόφωνων πρώην περιφερειών της Ουκρανίας, του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνα, μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Τα διατάγματα ενσωμάτωσης , υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως ενημέρωσε ο ίδιος στη διάρκεια της φιέστας που έχει ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό.

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ.

Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες μας. Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου.

Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας.

Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ» ανέφερε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν είπε πως «είμαστε  έτοιμοι για συζητήσεις με την Ουκρανία». 

Ο Ρώσος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου στη Δύση, λέγοντας: «Η Δύση ψάχνει μια νέα ευκαιρία για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία. Υπάρχει όμως μια τόσο σπουδαία χώρα και αυτό δεν το υπολογίζουν. Η Δύση θέλει να κάνει τη Ρωσία μια αποικία, αλλά εμείς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είναι σημαντικό για τη Δύση οι χώρες να παραδώσουν την κυριαρχία τους για χάρη των ΗΠΑ».

Η Δύση υπολογίζει στην ατιμωρησία. Στο γεγονός ότι θα ξεφεύγει πάντα. Στην πραγματικότητα, πάντα ξέφευγαν μέχρι στιγμής. Η Δύση είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα για να διατηρήσει το νεοαποικιακό σύστημα που της επιτρέπει να “παρασιτώνει”, στην πραγματικότητα, να ληστεύει τον κόσμο, να εισπράττει πραγματικό φόρο τιμής από την ανθρωπότητα. Ήταν η λεγόμενη Δύση που παραβίασε την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων. Και τώρα, κατά την κρίση της, αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ποιος όχι, ποιος δεν αξίζει. Γιατί αποφασίζουν έτσι, ποιος τους έδωσε τέτοιο δικαίωμα δεν είναι κατανοητό.»
Και συνέχισε, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά των ΗΠΑ: «Οι υποσχέσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν ένα ψέμα. Κάνουν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, θέλουν να διαλύσουν τον πολιτισμό μας. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που κυριαρχούν σε Γερμανία, Κορέα και Ιαπωνία, ωστόσο μετά μιλούν για ίσα δικαιώματα.
Θέλουν να κάνουν το ίδιο με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ευρώπη μακριά από τις Ρωσικές πηγές ενέργειας και, κατά συνέπεια, στην αποβιομηχανοποίησή της». Οι ΗΠΑ πίστεψαν πως με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, θα μπορέσουν να φτιάξουν τον κόσμο. Είναι μαζοχιστές όσοι θέλουν να ζήσουν με τους κανόνες των ΗΠΑ» συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των «Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: Προχώρησαν σε σαμποτάζ» δήλωσε ο Πούτιν.

«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Οργανώνοντας εκρήξεις στους διεθνείς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που εκτείνονται κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, άρχισαν στην πραγματικότητα να καταστρέφουν το πανευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές».

Αυτός είναι ο χάρτης στον οποίο απεικονίζεται το τελικό σχέδιο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτόν το Χάρκοβο και η Οδησσός θα περιέλθουν στην Ρωσική επικράτεια με αποτέλεσμα τον  αποκλεισμό της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα, και τον περιορισμό της σε χερσαία και μόνο σύνορα.

"Η Δύση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της και δηλώνει πως δεν πρόκειται ν΄αναγνωρίσει τα ψευτοδημοψηφίσματα της Ρωσίας"
Εκτός και αν οποιοδήποτε δημοψήφισμα έχει την έγκριση της Δύσης, προκειμένου κάθε κρατίδιο που θα σχηματιστεί, να γίνει προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ και της Δύσης. Τότε λέμε...."είναι νόμιμο".
Εδώ μερικά παραδείγματα...."νόμιμης" ένταξης στο Δυτικό μπλόκ με εντελώς παράνομα ή και καθόλου δημοψηφίσματα.
Το 1990 η Δυτική Γερμανία προσάρτησε την Ανατολική, χωρίς καν ένα δημοψήφισμα.
-Το 1990 αποσπάστηκε η Σλοβενία, από την Γιουγκοσλαβία με την υποστήριξη της Δύσης.
-Το 1991 αποσπάστηκε η Κροατία, από την Γιουγκοσλαβία με την υποστήριξη της Δύσης. Πρώτη την αναγνώρισε η Γερμανία.
-Το 1991, επί Γκορμπατσόφ, έγινε δημοψήφισμα, για την διατήρηση της ενότητας της ΕΣΣΔ. Ποσοστό υπέρ του "ΝΑΙ" 77,8%. ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ, από την ίδια την ηγεσία της ΕΣΣΔ με αποτέλεσμα τα σημερινά παρατράγουδα.
-Το 1991 κήρυξαν την ανεξαρτησία τους, από την ΕΣΣΔ η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ουκρανία, η Αρμενία, το Ατζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, με την υποστήριξη της Δύσης.
-Το 2006 το Μαυροβούνιο.
-Το 2008 το Κόσοβο.
-Το 2011 το Νότιο Σουδάν
Και εδώ, όσα δημοψηφίσματα ΔΕΝ ενέκρινε η Δύση.
-Το 2014 Σκωτία
-Το 2014 Κριμαία
-το 2017 Καταλονία ( οι αρχές της Καταλονίας επαναφέρουν σήμερα το αίτημα τους, για δημοψήφισμα απόσχισης, από την Ισπανία).
Και τελευταία δημοψηφίσματα που δεν αναγνωρίζονται είναι αυτά στο Λουγκάνσκ, στο Ντονιέτσκ, στην Χερσώνα και στο Ζαπαρόζιε.
Για ποια "νομιμότητα" μιλάνε οι ΗΠΑ και η Δύση ;;  pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: