Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ !!! [ video ]

Από τα πιο επίσημα χείλη υπάρχει η παραδοχή ότι η Τράπεζα της Ελλάδας αποκτάει ρόλο εισαγγελέα, καθώς θα της ζητείται έκθεση για να προχωρήσει προκαταρκτική εξέταση για απιστία η οποία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος. Η κυβερνησάρα μας συνεχίζει το θεάρεστο έργο της. Έφεραν τροπολογία που ορίζει ως αρχιδικαστή για εγκληματικές πράξεις τραπεζιτών τον Στουρνάρα και την Τράπεζα της Ελλάδας.
Ποιος είναι ο σκοπός της; Μα να ΜΗΝ λογοδοτούν τραπεζικά στελέχη σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης ή διαγραφής χρεών, οφειλών ή χρεών. Σε πανικό ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς σε ερώτηση για τη νέα τροπολογία που δίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος τον ρόλο του εισαγγελέα, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας ότι «ενισχύουμε τη διάταξη με έναν επιπλέον διαδικαστικό στάδιο στην προκαταρκτική εξέταση που ζητεί ουσιαστικά πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς της τράπεζας της Ελλάδας».
Με το πρόσχημα πως όσοι ρυθμίσουν τα «κόκκινα» δάνεια θα πρέπει να έχουν κάποια μορφή ασυλίας ώστε να μη βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή δίωξης, οι τραπεζίτες μετατρέπουν τον Γιάννη Στουρνάρα σε ένα είδος τραπεζικού αρχιδικαστή. Καμιά δίωξη εναντίον τραπεζιτών δεν θα μπορεί να γίνει αν δεν συναινεί η ΤτΕ. Ενώ ακόμη χειρότερα, οι μηνύσεις πολιτών και οι αναφορές θα «αρχειοθετούνται» όχι από τους εισαγγελείς αλλά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη περί άρσης του τραπεζικού ακαταδίωκτου, όχι μόνο τηρήθηκαν, αλλά θεμελιώνεται ακόμη περισσότερο η προστασία των τραπεζικών στελεχών και η ασυλία τους. Όταν σε έχουν δεμένο πισθάγκωνα οι τραπεζίτες με 500 εκατομμύρια χρέος δανεικό κι αγύριστο, τότε εκτός από τις τροπολογίες για την αμνήστευση που έχεις ήδη ψηφίσει… φέρνεις κι άλλη τροπολογία που ορίζει ως αρχιδικαστή για εγκληματικές πράξεις τραπεζιτών (πχ απιστία) την Τράπεζα της Ελλάδας.
Ελλάδα του Μητσοτακέικου 2024. Ποιο κράτος; Ποια Δικαιοσύνη; Της διαπλοκής το κάγκελο.....

  documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: