Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΟΛΗ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ''NOVARTIS'' !!! [ video ]

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάνη για την υπόθεση Novartis και τη συγγνώμη που φέρεται να ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις πληροφορίες για επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ιδιαίτερα με φόντο και το «καρφί» που πέταξε ο Κώστας Βαξεβάνης στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Λιάνης σε συνέντευξή του στο MEGA και την Αναστασία Γιάμαλη προέβη σε μια μεγάλη αποκάλυψη για επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
«Την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την ''Αριστερά''. Πώς όμως; Αφού αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια ''σοβαρή συγγνώμη'' από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας», είπε ο Γιώργος Λιάνης.
Και πρόσθεσε: «Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis». Ωστόσο....''πηγές'' της Λεωφόρου Αμαλίας λένε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συνάντηση.
Και εδώ ακριβώς είναι που δημιουργείται το ζήτημα. Για ποιον λόγο δεν διαψεύστηκε επισήμως από τον Αλέξη Τσίπρα; Με μια δήλωσή, με μια ενυπόγραφη ανακοίνωση, με ένα βίντεο, με μία ανάρτηση στα social media βρε αδερφέ. Όπως θέλει.
Βγαίνει ένα δημοσίευμα που λέει ψέματα για ένα αρκετά σοβαρό θέμα και συναινεί μόνο σε μια διάψευση του «αέρα»;
Εγώ στη θέση του θα ζητούσα  μέχρι και κοινή διάψευση από τον Βαγγέλη Βενιζέλο ακόμα κι αν έτρωγα «άκυρο». Την ίδια ώρα, ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με αφορμή τις δηλώσεις Λιάνη στο Mega ο Κώστας Βαξεβάνης. Δείτε την ανάρτηση στο X
Χθες, ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης αναφερόμενος στις παραπάνω εξελίξεις, έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ, λέγοντας για τον Αλέξη Τσίπρα: «Καλό θα ήταν να ξεκινήσει τις συγγνώμες από τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί του πήρε την εξουσία και ανέτρεψε τη σειρά στην επετηρίδα με τους σταυλάρχες».
Στο πιο πρόσφατο σχόλιο του λίγα λεπτά πιο μετά, ο Κώστας Βαξεβάνης πόσταρε δημοσίευμα της ιστοσελίδας ''enikos.gr'' με τίτλο: «Συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα: ''Λάθος η παραπομπή για την υπόθεση Novartis''». Σχολίασε, δε, στα αγγλικά, έχοντας παραθέσει τη μετάφραση: «Ιf it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck» (Αν κάτι μοιάζει με πάπια, κολυμπάει σαν πάπια και κράζει σαν πάπια, τότε πιθανότατα είναι πάπια)». Υποθέτω ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με την διακυβέρνηση της χώρας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ξαναδεί αυτοδυναμία για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Χωρίς κάποιο άλλο δεξιό ή ακροδεξιό μόρφωμα ( Λύση - Φωνή - Νίκη κ.λ.π.) και το ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί ούτε για μπιρίμπα στον Φλοίσβο, πόσο μάλλον για κυβέρνηση που θα πρέπει να διαχειριστεί τυπικά και ουσιωδώς την μετατροπή της Ελλάδας σε αυτό που η βιβλιογραφία ονομάζει failed state (αποτυχημένο κράτος). Οπότε η απαλλοτρίωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία για να περάσει από μέσα ο δρόμος της Μεγάλης Συμμαχίας που θα κρατήσει για λίγο μακριά από την εξουσία τους εντελώς ψυχασθενείς τύπου Ελληνική Λύση - Φωνή Λογικής - Νίκη και Ελληνική Πλεύση, όχι γιατί οι άλλοι είναι τίποτα καλύτεροι, αλλά γιατί είναι πιο αποτελεσματικοί από το να βγάλεις άκρη με τη Ζωή και τις καρδούλες της και τον καραφλό που πουλάει κρέμες για την φαλάκρα. Για λίγο και βλέπουμε.
Τι είναι ένα failed state; Όσο κι αν φλερτάρει η χώρα μας με το concept, ακόμα δεν πληροί τις προδιαγραφές.           Ο Λίβανος, όμως, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Πρόκειται για ένα κράτος που έχει χάσει την κυριαρχία του και, συνεπώς, την ικανότητα να εκπληρώνει θεμελιώδεις λειτουργίες ασφάλειας και αναπτυξιακής πολιτικής και να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο στο έδαφος και τα σύνορά του. Αν ας πούμε θες Αιγαίο 50/50 χρειάζεσαι μια κυβέρνηση που θα μπορεί να διαχειριστεί αυτή την μετατόπιση. Μη μιλήσουμε για την πτώση του βιοτικού επιπέδου και το γεγονός ότι ήδη δεν έχουμε νοσοκομεία και απλά το κάνουμε γαργάρα και συνεχίζουμε στον αυτόματο πιλότο.
Εάν μου τα έλεγε αυτά κάποιος για την Ελλάδα πριν 20 χρόνια, είναι δεδομένο ότι θα έλεγα ότι χρειάζεται γιατρό. Αλλά, εδώ είμαστε και κάποτε στο Ιράν και στο Αφγανιστάν οι γυναίκες φορούσαν μίνι και τώρα τις δολοφονούν στο δρόμο μέρα μεσημέρι επειδή τόλμησαν να φανούν οι τρίχες της κεφαλής τους δημόσια. Δηλαδή, η παγκόσμια ιστορία έχει παρουσιάσει και μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ρεπερτόριό της. Και αυτός είναι, δυστυχώς.....ένας δρόμος χωρίς επιστροφή.
Ατελείωτη η ξεφτίλα των ανθρώπων που δημιουργούν τις προδιαγράφες γι αυτό το αίσχος. Ατελείωτος ο ξεπεσμός, Αλέξη μου, να γίνεσαι αυτό ακριβώς που μισούσες......

Δεν υπάρχουν σχόλια: