Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ....ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ !!!

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ.
Το΄χει η περιοχή φαίνεται, αυτοί που κατέχουν αξιώματα και διαδραματίζουν κάποιο θεσμικό ρόλο, να κατεβάζουν αμάσητο το σανό που διαχρονικά προσφέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, για τον πολύπαθο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου.
Το ίδιο συνέβη και χτες κατά τη συνάντηση του υπουργού Κων. Καραμανλή με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών από Αχαία και Ηλεία.
Γιατί έγινε αυτή η συνάντηση;
Υποτίθεται για να υποχρεωθεί ο υπουργός να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα κατασκευής και ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου.

Και ο υπουργός Καραμανλής, το μόνο που είχε να ανακοινώσει ως νέο στη σύσκεψη, ήταν πως έχει συμφωνήσει με την Ολυμπία Οδό να αναλάβει αυτή συνολικά το έργο.
Σιγά το νέο, δηλαδή !
Αυτό το ξέραμε – ανεπίσημα είχε διαρρεύσει παντού - εδώ και μήνες.
Τα υπόλοιπα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό ήταν ευχολόγια, τα οποία, ωστόσο, προσέφεραν υπέρμετρη αισιοδοξία στους συνομιλητές του, οι οποίοι με τη σειρά τους θριαμβολογούσαν πως τάχα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την Πατρών – Πύργου.
Η αλήθεια για την εξέλιξη του έργου υπάρχει στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του Υπουργού :

΄΄Ελπίζω να μη βάλει κανείς το προσωπικό γινάτι και το στενό οικονομικό και επιχειρηματικό συμφέρον πάνω από το καλό των πολιτών και του τόπου΄΄ λέει ο Καραμανλής και κατέληξε λέγοντας ΄΄το έργο πλέον κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει. Θα μπορούσε μόνο επιδεικτικά να το καθυστερήσει. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το κάνει΄΄.
Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία της υπόθεσης, ενώ δείχνει και την απίστευτη αφέλεια ενός υπουργού που ελπίζει ότι οι κατασκευαστικοί όμιλοι που έχουν αναλάβει εργολαβίες εκεί, θα αποχωρήσουν έστω και με κάποια αποζημίωση ΄΄για το καλό των πολιτών και του τόπου΄΄ , όπως λέει ο Καραμανλής !
Δηλαδή, ο ανεκδιήγητος υπουργός, πιστεύει ότι οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν υπογράψει συμβάσεις με το κράτος, θα κάνουν πίσω, θα προτιμήσουν να βλάψουν τα δικά τους συμφέροντα προκειμένου να διευκολύνουν τον Καραμανλή να επιβάλει τη λύση που αυτός επιθυμεί.

Κι αυτό όταν ένας εκ των μεγαλοεργολάβων, ο Εμφιετζόγλου, πολλές φορές έχει δημόσια δηλώσει ΄΄εγώ αν με αποπέμψει ο υπουργός θα πάω στα δικαστήρια΄΄.
Αν συμβεί αυτό – είναι το πιο πιθανό – σημαίνει πως μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, το έργο θα μείνει τουλάχιστον 2 χρόνια στον ΄΄πάγο΄΄.
Τα γνωρίζει αυτά ο Καραμανλής γι αυτό και λέει ΄΄θέλω να πιστεύω πως δεν θα το κάνει΄΄ !
Θαυμάστε λογική υπεύθυνου υπουργού, ο οποίος εκτιμά ότι δουλειές εκατομμυρίων στις οποίες εμπλέκονται μεγαλοεργολάβοι, διευθετούνται με το φιλότιμο !
Αυτά τα ανήκουστα που είπε ο Καραμανλής, τα πήραν τοις μετρητοίς οι κάθε λογής καρπαζοεισπράκτορες αξιωματούχοι της περιοχής και, μέσω δημοσιογραφικών παπαγάλων τους, προπαγάνδισαν ως μεγίστη επιτυχία το φιάσκο με την Πατρών – Πύργου.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Ρεπόρτερ

1 σχόλιο:

BLam είπε...

Ο λαός είναι άξιος της μοίρας του. Τέτοιες κυβερνήσεις του πρέπουν!!!!