Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Η ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ'' Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ....''ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ'' !!! [ video ]

Σε τακτικές μάχης, εξοπλισμένοι με όπλα και εξαρτήσεις του 5ου π.χ. αιώνα, επιδίδονται τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Εκπαιδευτικόν αρχαιοπρεπές οπλιτικό άγημα ΛΕΩΝΙΔΑΣ» σχεδόν κάθε Κυριακή.
Τα περίπου 30 μέλη του συλλόγου, από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, βρίσκονται κάθε δεύτερη Κυριακή σε κάποιο δημοτικό στάδιο ή χώρο που τους παραχωρείται, για να....''εκπαιδευτούν'' στο δόρυ και το σπαθί, ακριβώς όπως έκαναν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι.
Είναι μάλιστα πλήρως εξοπλισμένοι με δόρατα, σπαθιά, αρχαιοελληνικού τύπου κράνη, χυτά και του εμπορίου και μεγάλες ασπίδες, ξύλινες και μεταλλικές κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα.  Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα. Ο αρχηγός της ομάδας των οπλιτών δηλώνει ότι οι κινήσεις και οι τακτικές μάχης, αναπαράγονται πιστά βάση αρχαιολογικών κειμένων, ενώ πρόσβαση στην ομάδα έχουν άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Ευχαριστούμε πολύ Την Ελληνική Αγωγή για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία. Νομίζω ότι τα παιδιά που παρακολούθησαν και τις δύο ημέρες του αφιερώματος στην Ναυμαχία της Σαλαμίνος βιώσανε ένα διαφορετικό μάθημα και μάθανε περισσότερα πράγματα για τον τρόπο μάχης των προγόνων μας. Προχωράμε για τα επόμενα.....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
210.5221χχχ
info@ellinikiagogi.gr
Ellinikiagogi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: