Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

''ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ'' ΚΑΙ ....ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ !!!

«Απρόσμενα κέρδη», απολύτως «αναμενόμενη δυστυχία». Να ξέρετε πάντως ότι όταν τα «απρόσμενα κέρδη» δεν φορολογούνται αυτό δεν συμβαίνει από κάποια απρόσμενη τύχη... Αλλά από ένα στημένο παιχνίδι.
«Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη». Επίσης «είναι λάθος να κατατάσσουμε τα υπερκέρδη στην αισχροκέρδεια». Τάδε έφη… Γ. Βαρδινογιάννης.
«Απρόσμενα» λοιπόν τα κέρδη της αστικής τάξης. Όπως απρόσμενη κι η τύχη των σκοτωμένων (δολοφονημένων) εργατών στις δουλειές τους. Σαν την… απρόσμενη τύχη των χιλιάδων νεκρών εκτός ΜΕΘ. Απρόσμενος κι ο θάνατος του πιτσιρικά που δεν έβρισκαν ΜΕΘ και τον γύριζαν ανά την Ελλάδα με σαραβαλιασμένα ασθενοφόρα. «Απρόσμενος» κι ο θάνατος της 63χρονης στην Κω με το ένα ασθενοφόρο. «Απρόσμενος» κι ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Ν. Μάκρη «Απρόσμενος» κι αυτός.
«Απρόσμενη» κι η τύχη του κάθε φουκαρά που κανείς δικός του δεν συγκαταλέγεται (ακόμη) στους αδικοχαμένους.
Αιτιολογημένη όμως απολύτως η στάση κι αυτών των ελάχιστων γιατρών και δασκάλων που διορίζουν αλλά αναγκάζονται σε παραίτηση αδυνατώντας να βρουν ένα σπίτι για να επιτελέσουν το λειτούργημά τους.
Αναμενόμενη κι η δική σου «κακοτυχία» φουκαρά όταν χρειαστεί να κάνεις χρήση αυτονόητων δικαιωμάτων που εσύ ο ίδιος απεμπόλησες.
Ίσως κάτω απ’ το αναγραφόμενο «ΕΣΥ» στο σαραβαλιασμένο ασθενοφόρο πρέπει να προστεθεί το «Δύστυχε».....

Σ. ΚΑΝΑΚΗΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: