Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΠΑΤΡΑ : FAKE NEWS ΤΑ ΠΕΡΙ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΛΥΜΑΤΑ ΠΡΩ'Ι' - ΠΡΩ'Ι' ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΟΥ !!! [ video ]

Σε σχέση με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook), που αναπαράχθηκαν σε ενημερωτικά site και στον τοπικό Τύπο, με προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για ρύπανση του περιβάλλοντος σε περιοχή του Ρίου, από την ΔΕΥΑΠ γίνονται γνωστά τα εξής:
Χθες Τετάρτη 19 Ιουνίου, από την ΔΕΥΑΠ πραγματοποιήθηκαν τακτικές εργασίες συντήρησης - καθαρισμού σε αγωγό ομβρίων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Πρόκειται για τακτικές εργασίες που πραγματοποιούνται σε «ξηρή» περίοδο, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα λειτουργίας των αγωγών στην περίοδο των βροχοπτώσεων, για αποφυγή πλημμυρών.
Ξεκαθαρίζεται, ότι ΔΕΝ πρόκειται για βυτιοφόρο όχημα εκκένωσης βόθρων, που κακώς σε δημοσιεύματα αφήνεται να εννοηθεί.
Η θολότητα που προκύπτει στη θάλασσα, οφείλεται στον καθαρισμό του αγωγού ομβρίων, λόγω της τυπικής λειτουργίας του, από αδρανή υλικά όπως πέτρες, χαλίκια, χώμα, από το αποφρακτικό και....ΟΧΙ σε άδειασμα λυμάτων από βυτιοφόρο.                     Το fake δημοσίευμα ανέφερε χαρακτηριστικά.....

Πάτρα: Βυτιοφόρο άδειαζε το περιεχόμενό του μέσα στη θάλασσα στο Ρίο;

Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι και περαστικοί του Ρίου χθες στις 10 το πρωί, όταν περνώντας από την παραλιακή οδό σε απόσταση 300 μέτρων από το ξενοδοχείο της περιοχής αντίκρυσαν αυτή την εικόνα.

Ένα βυτιοφόρο ''άδειαζε'' το περιεχόμενό του μέσα στη θάλασσα.

Κανείς δεν πήγε κοντά για να δει τι ακριβώς άδειαζε, αλλά οι περισσότεροι μίλησαν για λύματα αφού το χρώμα της θάλασσας έγινε… καφέ!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ...ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ !
Όταν είσαι ΄΄λαγωνικό΄΄ και οργιάζει η φαντασία σου, προκαλείς σάλο ακόμα και με μπαρούφες.
Πατρινός δημοσιογράφος ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφία, με το υπονοούμενο ότι στην παραλιακή του Ρίου, βυτιοφόρο της ΔΕΥΑΠ άδειαζε λύματα στη θάλασσα !
Πιασάρικο το θέμα γι αυτό και προκλήθηκε αναστάτωση.
Εκατοντάδες τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις για να εκφραστεί ΄΄η οργή του λαού΄΄...
Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι λίγοι που σχολίασαν το πασιφανές : ΄΄Δεν είναι βυτιοφόρο λυμάτων, βρε παιδιά, αποφρακτικό μηχάνημα είναι που καθαρίζει αγωγούς ομβρίων΄΄ έγραψαν.
Αυτοί πέρασαν απαρατήρητοι, δεν τους πίστευε κανείς !
Τα πληκτρολόγια είχαν πάρει φωτιά και κυριαρχούσε η αγανάκτηση για τα...βοθρολύματα.
Τη σκυτάλη πήραν, χωρίς δεύτερη σκέψη, τοπικά ενημερωτικά site που συνέχισαν τη μπαρούφα. Ούτε καν σκέφθηκαν πως 200 μέτρα από το σημείο βρίσκεται το Λιμεναρχείο Ρίου και πως θα τολμούσε κάποιος - όσο θρασύς κι αν είναι - μέρα μεσημέρι να ρίξει λύματα στη θάλασσα !
Τα καλύτερα τα είδαμε σήμερα στις ΄΄έγκριτες΄΄ ημερήσιες εφημερίδες, οι οποίες κυκλοφόρησαν με τους βαρύγδουπους τίτλους που βλέπετε στις δύο φωτο (σ.σ. πάρτε κόσμε, τσάμπα είναι ο σανός...)
Για να κοπάσει η φαιδρότητα, η ΔΕΥΑΠ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση και να εξηγήσει ότι στην παραλιακή του Ρίου, γίνονται προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού στους αγωγούς ομβρίων.
Όχι βρε, μη μας χαλάτε το αφήγημα !
Βοθρολύματα αδειάζατε, αφού σας έπιασαν επ΄αυτοφώρο, το γράφει και η ΄΄γηραιά΄΄... Φήμες ότι ήρθαν από άλλη περιοχή με το φέρυ μπότ Ρίου - Αντιρρίου ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ'' ερευνώνται......

 

Στάθης Κεραμιδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: