Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ Τ' ΑΡΜΑΤΑ....ΚΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ !!! [ video ]

Προχθές βραβείο ειρήνης στον Μάθιου Νίμιτς. Χθες μίλάγε και ο Τζέφρι Πάιατ, πρωτεργάτη μαζί με τη Β. Νούλαντ, της Ευρωατλαντικής επέμβασης στην Ουκρανία και μετέπειτα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Κι οι δυο τυπικοί εκπρόσωποι βρόμικων πτυχών της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, που έχει στοιχίσει πολύ αίμα και πολύ πόνο σε πολλούς λαούς. Με τέτοια φυντάνια καλεσμένα από το Ινστιτούτο Τσίπρα, αναρωτιέται κανείς τι θα απομείνει για το Ινστιτούτο Κασσελάκη…
Για να μη μένει καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς εξυπηρετείται από οργανισμούς όπως αυτός που έστησε ο θλιβερός πρωθυπουργός του 3ου Μνημονίου και του τσαλαπατήματος της ψήφου του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015 Αλέξης Τσίπρας.
Και που φέρει το όνομά του, μέσα σε μια επίδειξη βαθιά συμπλεγματικού μικρομεγαλισμού. Χαρακτηριστικού των μετριοτήτων που περνάνε από το ιστορικό προσκήνιο και αργά ή γρήγορα σβήνουν και χάνονται.

Με δυο ηχηρές παρουσίες έκλεισε τις εργασίες της η διήμερη συνδιάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα με το Ίδρυμα Ζάεφ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο προκάτοχος της στο Προεδρικό Μέγαρο, Προκόπης Παυλόπουλος παρέστησαν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών στη λήξη των εργασιών.

prokopis c6d9b

«Φίλε Προκόπη, επιτρέψτε μου να πω» καλωσόρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην έναρξη της ομιλίας του με τον Προκοπή Παυλόπουλο να γνέφει με χαμόγελο στην ιδιαίτερη προσφώνηση που του επεφύλαξε ο πρώην πρωθυπουργός. Με ευχαριστίες στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Τσίπρα και Ζάεφ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Για τον Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε πως «τον γνώρισα στην αντιπολίτευση» και του είπε «θα γίνω Πρωθυπουργός και θα κάνουμε συμφωνία». Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών για τη Ρωσία, λέγοντας πως «όταν έχουμε πρόβλημα, η Ρωσία είναι πολύ καλός συμπαραστάτης της Ελλάδας, όταν το λύνουμε είναι εχθρική», συμπληρώνοντας πως «και για αυτό δεν της άρεσε και η Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο Κοτζιάς τραγουδά «We are the world» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου

Εξάλλου δεν ξεχνάμε πως σε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τράμπ όταν του υπενθύμισαν ότι είχε πει για το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί πρόεδρος» απάντησε λέγοντας:

«Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο ότι η προσέγγιση του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποία αντιμετωπίζει την πολιτική ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό. Οι ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη και οι δυνατότητες τους να παρέμβουν για το καλό είναι εξαιρετικά σημαντικές. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες.
Μην ξεχνάτε ότι η αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι μια βασική αξία που διατρέχει την Αμερικανική κουλτούρα, την Αμερικανική παράδοση. Αυτών των αξιών συνεχιστής είναι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ και προβλέπω ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ ουσιαστική. Είμαι πολύ αισιόδοξος με τη συνάντηση που είχαμε σήμερα μαζί»......

Δεν υπάρχουν σχόλια: