Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

KΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ : "ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ" !!! [ video ]

Την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού πήρε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το....''Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων'', που προβλέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στο επίκεντρο είναι και ο Πατραϊκός Κόλπος.

Όπως προκύπτει από απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 2 Αυγούστου. Το Υπουργείο Πολιτισμού δίνει εν μέρει το πράσινο φως στη ΣΜΠΕ, καθώς όπως αναφέρει, σε κάποιες περιοχές «δεν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη σε χερσαίες, παράκτιες και ενάλιες θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και στα εγκείμενα προστατευόμενα μνημεία». Η αρχική χωροθέτηση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή στα νότια παράλια της Αιτωλοακαρνανίας και ξεκινάει ουσιαστικά από το παραλιακό μέτωπο του Αντιρρίου και φτάνει δυτικότερα μέχρι την περιοχή μεταξύ των εκβολών του Ευήνου και του Μεσολογγίου.

 

K. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: "ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ"
Σήμερα, (Δευτέρα 14/10) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις έδρες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα και το Μεσολόγγι, από την Επιτροπή Αγώνα Φορέων Δυτικής Ελλάδας, με σύνθημα «Όχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό, φθηνό ρεύμα για όλο το λαό».
Στη συγκέντρωση της Πάτρας, παρευρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.
Ο Δήμαρχος, με αντιπροσωπεία των φορέων, παρέδωσαν ψήφισμα στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσιο Παναγιωτόπουλο, με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα και την απαίτηση να μην δημιουργηθεί υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό, ζητώντας να διαβιβαστεί στην κυβέρνηση, με την υπογράμμιση ότι αν επιμείνουν για τη δημιουργικά του αιολικού πάρκου, αυτό θα είναι αιτία πολέμου και θα βρουν όλη την περιοχή απέναντί τους.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πατρέων, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, μεταξύ άλλων, είπε:
«Οι φορείς παραδώσαμε το ψήφισμα και τονίσαμε εκ νέου ότι οι διαδικασίες μπορεί να είναι στην αρχή, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που κινούν πολύ χρήμα και ονειρεύονται μπίζνες και πολλά κέρδη. Έχουν την δύναμη και την επιρροή στους κυβερνώντες και αυτό που άλλες φορές είναι χρονοβόρο -όταν π.χ. χρειάζεται να λυθεί κάποιο λαϊκό πρόβλημα-, όταν είναι για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα γίνεται με fast track διαδικασίες. Τους διαμηνύσαμε λοιπόν, ότι αυτό που πηγαίνουν να κάνουν είναι αιτία πολέμου για μας και δεν θα γίνει. Θα αναμετρηθούμε αυτοί κι εμείς. Αυτοί για τα κέρδη τους κι εμείς για τη ζωή. Το δεύτερο ραντεβού, επειδή είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε αυτό, είναι στις 5.30 το απόγευμα στα διόδια Ρίου – Αντιρρίου, το προσεχές Σάββατο 19 Οκτώβρη».
Στο μεταξύ, πληθαίνουν καθημερινά οι φορείς που συνυπογράφουν και συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό.
✅ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 152 (μέχρι στιγμής) ΦΟΡΕΙΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: